Rechtermuisklik is uitgezet.
logo

World Vegan Day

 

Het is World Vegan Day. Reden voor een feestje is het niet. Want bijna iedereen in Nederland eet nog steeds vlees en andere dierlijke producten. Het leed dat ze aanrichten is met geen pen te beschrijven, de schade die ze veroorzaken is op geen enkele wijze goed te praten. Een gezond persoon met een gezond verstand eet zo min mogelijk, of beter nog, helemaal geen vlees.

Vandaag op het menu, Dunja's favoriete eten. Vegan Pasta Bolognese. Een recept van de groene meisjes.

Wat heb je nodig?

1 bloemkool (snijd de roosjes van de steeltjes, de steeltjes heb je niet nodig)
2 grote wortels
een bakje champignons
3 tenen knoflook
1 ui
2 blikken gepelde tomaten
een handje zongedroogde tomaten (wij gebruiken een gedroogde vorm, zonder olie. Als jij die ook gebruikt is het handig om ze eerst even te laten weken in water)
2 eetlepels edelgistvlokken (check de link als je dit product niet kent)
halve theelepel zout
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel maple syrup, rijststroop of agave (of een ander zoetmiddel)

Wat ga je doen?

1. Snijd de bloemkool, de wortels, de ui, de knoflook en de champignons in stukken en doe dit alles in je keukenmachine. Laat draaien tot alles is fijngemalen.
2. Doe de fijngemalen mix in een grote steelpan en verwarm op een zacht vuurtje.
3. Doe nu de gepelde tomaten, de zongedroogde tomaten, alle kruiden, de maple syrup en de edelgistvlokken in de keukenmachine en laat ook weer draaien tot het een mooie gladde saus is geworden. Proef of de saus naar wens is. Voeg eventueel wat meer kruiden of edelgist (voor een kazige smaak,) of maple syrup (om de saus wat te zoeten) toe.
4. Voeg nu de saus aan de bloemkoolmix in de pan toe, roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Roer geregeld goed door.
5. Kook ondertussen de pasta (of maak pasta van courgette,)
6. Serveer de pasta met de saus wanneer de saus goed warm geworden is.

http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-pasta-bolognese/

One thought on World Vegan Day

Leave a comment