Rechtermuisklik is uitgezet.
logo

Geen rondje Zuidlaardermeer

DSC_1383-2
DSC_1389
DSC_1415-2
DSC_1436-2
DSC_1457-2
DSC_1535
DSC_1595-2
DSC_1622-4
DSC_1680-2
DSC_1767-2
DSC_1774-2
Untitled_Panorama2

Geen rondje Zuidlaardermeer

Oktober 2015

Het was eind oktober, de zomer is achter de rug. Het is nu echt herfst. Tijd voor Jura en mij om lang op pad te gaan. We zouden van Groningen naar Zuidlaren lopen, vervolgens een rondje Zuidlaardermeer doen en dan van Kropswolde met de trein terug.
De route liep langs het Foxholstermeer. Ondanks dat ik er jaren vlakbij had gewoond was ik er nog nooit geweest. Uit het feit dat we na uren lopen hooguit een handvol mensen tegenkwamen maakte ik op dat het waarschijnlijk voor heel wat meer mensen gold dat ze niet wisten dat ze naast een prachtig stilte gebied woonden.
We kwamen aan bij het Zuidlaardermeer. Verschillende mensen kwamen met de auto daar om hun hond op het strand te laten rennen. Op zo’n moment besef ik me hoe ver mijn belevingswereld af staat de meeste mensen. Snel doorlopen want ik weet dat Jura’s belevingswereld al helemaal niet aansluit op die van de bijbehorende honden

Terwijl we bezig zijn met onze ronde om het meer stopt het pad ineens. We moeten een kanaal over maar er is geen brug te bekennen. M’n horloge geeft aan dat we hier over zou moeten steken. Na kort te hebben gezocht blijkt dat er tot half oktober een pondje vaart, nu dus al een week niet meer. De route was normaal gesproken nog maar een kilometer of zeven lang. Lopen we het meer andersom om zo ook in Kropswolde te komen, of lopen we een kleine 25 kilometer weer terug? Een blik op Jura en het vooruitzicht van een treinreis en een druk station maken de keuze niet moeilijk. We lopen weer terug. Ik had nog 1 bidonnetje water en een fruitreep. Jura moest het met een paar brokken doen. Maar een beetje honger en dorst is altijd nog beter dan de trein.

Leave a comment